FYSIO BUNDE GESPECIALISEERD IN

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. Het is afgeleid van de techniek die gebruik wordt om nierstenen te vergruizen. Voor toepassing in de fysiotherapie zijn er geavanceerde apparaten ontwikkeld. Deze apparaten kunnen de schokgolven nauwkeurig richten zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. Het doel is om het genezingsproces in dieper gelegen weefsels te stimuleren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waarbij uitstekende resultaten worden beschreven. Shockwave is onderdeel van een fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling. Deze combinatie geeft de beste resultaten omdat er wordt gewerkt aan de oorzaak van de pijn. Om te bekijken of het een voor u geschikte behandelvorm is, staan we uitgebreid stil bij de diagnostiek van uw klacht. Echografisch onderzoek kan daarbij van toegevoegde waarde zijn.

In onze praktijk wordt shockwave toegepast voor de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Verkalkingen in het schoudergewricht, chronische ontstekingen van pezen (tennis- of golfelleboog, achillespees, pezen aan heup of knie) of hielspoor (peesontsteking onder de voet) zijn de meest voorkomende voorbeelden hiervan. Maar in principe is de techniek prima toepasbaar bij vrijwel alle chronische peesletsels. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

U heeft geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut
MEER WETEN?
Fysiotherapie Bunde - Shockwave therapie
Fysio Bunde - Shockwave therapie
Fysio Bunde - gesspecialiceerd in shockwave therapie

“Ik liep al 2 jaar met forse klachten, maar door de shockwave therapie zijn de klachten in mijn linker bil vrijwel verdwenen”.

“Het gaat nu beter met mijn schouder en daardoor kan ik mijn werk weer gewoon uitvoeren”.