FYSIO BUNDE GESPECIALISEERD IN

Medische Training

Na een aantal behandelingen kan uw fysiotherapeut samen met u besluiten om middels medische trainingstherapie verder aan de klachten te werken. Medische trainingstherapie is een verantwoorde training die betere resultaten geeft op de langere termijn. Deze vorm van trainingstherapie vindt zijn oorsprong in Noorwegen. Reeds in de jaren ’60 van de vorige eeuw ontwikkelde prof. Dr. Oddvar Holten een wetenschappelijk onderbouwd trainingsconcept waarvan de principes tot op de dag van vandaag nog actueel zijn. Medische trainingstherapie houdt rekening met uw mogelijkheden, uw beperkingen en uw verwachtingen. Gerichte oefenvormen leiden tot een verbetering van uw fysieke belastbaarheid. Deze behandelvorm vindt plaats met gebruik van speciale trainingsapparatuur in de oefenruimte van de praktijk.

DOEL VAN

Medische trainingstherapie

Mensen kunnen beter functioneren als er evenwicht is tussen de dagelijkse belasting en de lichamelijke belastbaarheid. Met medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en eventuele beperkingen daarvan aangepakt worden. De effectiviteit van deze benadering is onder meer aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn, chronische schouderklachten of artrose van heup en knie. Maar ook patiënten die door een chronische aandoening (bijvoorbeeld COPD, reuma, hartfalen, CVA of MS) beperkt worden in hun dagelijkse activiteiten hebben baat bij deze vorm van training.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

U heeft geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut
MEER WETEN?
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE11.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE22.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE18.jpg

“Door mijn zittende beroep had ik ernstige rugklachten, door de medische training is mijn rug veel sterker geworden”.

“Ik besloot om na mijn behandeling door te gaan met trainen, en sloot een abonnement af. Nu sport ik 2x per week en voel me veel fitter”.