FYSIO BUNDE GESPECIALISEERD IN

Manuele Therapie

Voorbeelden van aandoeningen die door een manueel therapeut worden behandeld  zijn rug-,nek- en bekkenpijnen (met of zonder uitstraling), gewrichtspijnen (schouder, heup, knie, hand/pols, elleboog en voet/enkel) en bepaalde vormen van hoofdpijn en duizeligheid. Manuele therapie richt zich op minder beweeglijke gewrichten. Deze verstoren de balans in het lichaam. Er is dan sprake van een functiestoornis. Op termijn gaat het zenuwstelsel verkeerde prikkels sturen waardoor onder andere uw spieren fout worden aangestuurd. Behalve dat functiestoornissen pijn kunnen veroorzaken, kunnen er ook klachten optreden in andere delen van het lichaam. Een manueel therapeut is in staat door middel van bepaalde handgrepen deze functiestoornissen van gewrichten en omliggende weke delen (gewrichtskapsel, banden, pezen) op te lossen. Daardoor kan het lichaam weer in balans komen en verdwijnen de klachten. De toegepaste technieken kunnen onderscheiden worden in mobilisaties en manipulaties.

Mobilisaties en Manipulaties

Mobilisaties zijn zachte en rekkende technieken.  Over manipulaties bestaan hardnekkige misverstanden. Onterecht wordt er in de volksmond over kraken gesproken. Maar manipulaties zijn net als mobilisaties voor de patiënt veilige behandeltechnieken. Er ontstaat immers geen weefselschade. Op basis van een vraaggesprek en onderzoek zal de manueel therapeut met u bespreken of uw klachten door middel van manuele therapie gunstig te beïnvloeden zijn. En hoe de behandeling er uit zal zien.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

U heeft geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut
MEER WETEN?
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE LOCATIE MANUELE THERAPIE AANDOENINGEN KAAK GEWRICHT HOOFDPIJN BEHANDELEN 4.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN19.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN22.jpg

“Door mijn zittende beroep had ik ernstige rugklachten, door de medische training is mijn rug veel sterker geworden”.

“Ik had geen idee dat manuele therapie zo veel baat zou hebben voor mijn hoofdpijnklachten, mijn nek beweegt weer soepel”.