FYSIO BUNDE GESPECIALISEERD IN

Geriatrie Fysiotherapie

Een geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd die vaak te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen. Ook patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, beginnende dementie, de ziekte van Parkinson  of een gebroken heup specifieke gezondheidsproblemen ontwikkelen komen in aanmerking voor deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden kan een degelijk behandelprogramma opgesteld worden. Oefentherapie, gericht op het bereiken van optimale mobiliteit en zelfstandigheid, vormt de basis van de behandeling. Ook wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan val-preventie middels oefening en uitleg.

Tot de werkzaamheden van de geriatrie fysiotherapeut behoren verder advisering en begeleiding van gezinsleden (of mantelzorgers). Veelal vindt de  behandeling aan huis of in het verzorgingshuis plaats. Daarbij heeft een geriatrie fysiotherapeut intensief contact met uw huisarts of praktijkondersteuner om een behandelingskeuze te kunnen maken die het meest aansluit op de individuele gezondheidsproblematiek.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

U heeft geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut
MEER WETEN?
GERIATRIE FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN REVALIDATIE ARTROSE GERIATRIE 9.jpg

“Er is veel persoonlijke aandacht, daar was mijn moeder erg mee geholpen”.

“Ik voel me fijn als ik onder begeleiding van de fysiotherapeute mijn oefeningen kan doen. Het is ook leuk om dit met anderen te doen. Wat dat betreft is de oefenruimte in de Wilgenhof een uitkomst!”.