De ziekte van Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson wordt er te weinig dopamine in de hersenen aangemaakt. Dopamine zorgt voor de communicatie tussen de hersencellen. Een tekort aan dopamine kan problemen geven bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed maar bijvoorbeeld ook bij het praten en slikken. Verder kunnen er geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen optreden.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Actief blijven heeft een positieve uitwerking op uw klachten. Onder begeleiding van uw fysiotherapeut gaat u hiermee aan de slag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remon Reijnders. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson en aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet is het landelijke netwerk van in Parkinson gespecialiseerde zorgverleners.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN CVA MS COPD CHRONISCHE AANDOENING.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN REVALIDATIE ARTROSE GERIATRIE CHRONISCHE AANDOENING VALPREVENTIE1.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE LOCATIE MANUELE THERAPIE 8.jpg

“Mijn therapeut had snel in de gaten dat er meer aan de hand was en sloot dit kort met mijn huisarts. Uiteindelijk stelde de neuroloog de juiste diagnose”.

“Er is veel persoonlijke aandacht, daar was mijn moeder erg mee geholpen”.