Kaakgewrichtsklachten

Aandoeningen van het kaakgewricht worden in vaktermen ook wel CMD of TMD genoemd. Dit staat voor Cranio- Mandibulaire Disfunctie (CMD) en Tempo-Mandibulaire Disfunctie (TMD). Patiënten met kaakgewrichtsklachten worden meestal verwezen door een tandarts of kaakchirurg.

De meest voorkomende klachten zijn kaakpijn, een knappend geluid van de kaak bij het openen van de mond, een beperkte mondopening of uitstralende pijn in de kaakspieren.

Klachten kunnen veroorzaakt worden door een inklemmende discus of overbelasting van het gewricht. Een voor de manueel therapeut belangrijk gegeven  is de aanwezigheid van bewegingsbeperkingen in de halswervelkolom. Deze beperkingen kunnen de spierspanning in het kaakgewricht ongunstig beïnvloeden.

Overbelasting kan ook een gevolg zijn van verhoogde spierspanning door stress (klemmen van de kaken of tandenknarsen in de slaap), een asymmetrische beet door de positie van de kiezen of door een verkeerde gewoonte.  Het is van belang deze klachten met uw tandarts te bespreken. Het kan nodig zijn om een bitje aan te meten om verdere schade aan het gebit te voorkomen.

Na het stellen van de juiste diagnose kan de manueel therapeut:

-Het kaakgewricht of de cervicale wervelkolom mobiliseren bij bewegingsbeperking

-Oefeningen geven om de juiste bewegingen van de kaak te bevorderen

-Ontspanningsoefeningen geven ter vermindering van kaakspierspanning

-Oefeningen geven voor de spieren van de nek

-Doorverwijzen naar de tandarts om te bekijken of het maken van een bitje noodzakelijk is

Indien u meer informatie wilt over diagnose of behandelmogelijkheden kunt u contact opnemen met uw tandarts of onze gespecialiseerd manueel therapeut.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN9.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE LOCATIE MANUELE THERAPIE AANDOENINGEN KAAK GEWRICHT HOOFDPIJN 3.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN27.jpg

“De tandarts verwees me naar de fysio voor mijn chronische kaakklachten. Deze had goede oefeningen en adviezen waardoor de klachten verminderd zijn”.

“Ik kreeg goede oefeningen mee naar huis, daarmee hou ik mijn klachten goed onder controle”.