COPD

COPD is een ziekte die zich kenmerkt door veranderingen in de longblaasjes en/of vernauwingen in de luchtwegen. Daardoor zijn patiënten kortademig en moeten ze vaak slijm ophoesten. COPD kan helaas niet genezen worden. U kunt wel leren om beter met de ziekte om te gaan. Daar kan fysiotherapie bij helpen. Het uitgangspunt is om spierkracht en uithoudingsvermogen door gerichte training zoveel als mogelijk te behouden. Uw fysiotherapeut werkt samen met uw huisarts, de longverpleegkundige of de longarts om de therapie goed af te stemmen op uw mogelijkheden. Het is bekend dat patiënten die regelmatig bewegen minder kans hebben op terugkerende luchtweginfecties en over het algemeen met minder medicatie kunnen functioneren.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Bel me terug!

Terugbelverzoek
We zijn hard aan het werk, dus het kan even duren, maar we bellen u zeker binnen 24 uur terug (op werkdagen).
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE26.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MANUELE THERAPIE REVALIDATIE BEHANDELEN COPD CHRONISCHE AANDOENING LONG3.jpg
FYSIO CENTRUM FYSIOTHERAPIE BUNDE MEERSSEN MEDISCHE TRAINING REVALIDATIE29.jpg

“Vanwege mijn COPD ben ik via de longarts hier terecht gekomen. Ik neem deel aan een beweegprogramma en merk dat dit mij helpt om thuis beter te functioneren. Ik kom nooit meer van deze ziekte af maar ben blij met de deskundige begeleiding”. 

“Na mijn revalidatie bij CIRO kan ik hier trainen om mijn conditie op peil te houden. Ik ben erg tevreden over de goede begeleiding!”.