Hartfalen

Fysiotherapie bij Hartfalen

Het doel van de therapie is om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te behouden en waar mogelijk te verbeteren.  Patiënten met hartfalen zoals die in onze praktijk begeleid worden zijn altijd door een huisarts of specialist doorverwezen. Over het algemeen hebben deze mensen al een revalidatietraject in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum achter de rug. Om de bereikte resultaten te behouden is het raadzaam middels een op maat gemaakt oefenprogramma aan de conditie te blijven werken. In onze praktijk zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig.

Voordat u kunt beginnen met de therapie wordt er door de fysiotherapeut een screening uitgevoerd. Met de screening brengt de fysiotherapeut de huidige situatie in beeld:
Hartfalen

  • belastbaarheid
  • gezondheidstoestand
  • klachten
  • activiteitenniveau

Op basis van de resultaten van de screening worden behandeldoelen gekozen. Bijvoorbeeld het vergroten van de loopafstand of het (weer) actief worden in de tuin.

Voor het realiseren van de doelen wordt een individueel behandelplan opgesteld. Na verloop van tijd wordt geëvalueerd of de gekozen behandeldoelen bereikt zijn.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.