Vergoedingen

Alle verzekeraars vergoed!Verzekerd van fysiotherapie! Met een goede aanvullende verzekering kost fysiotherapie u niets.
Als u niet goed verzekerd bent voor fysiotherapie kan u dat duur komen te staan. U moet de fysiotherapie behandelingen dan zelf (gedeeltelijk) betalen. Ook kan het zo zijn dat u daarom extra lang wacht met een bezoek aan de fysiotherapeut, waardoor u uiteindelijk een medisch specialist moet raadplegen. En dat gaat weer ten koste van uw eigen risico (voor iedereen vanaf 18 jaar).

Kortom, met een goede aanvullende verzekering voor fysiotherapie worden uw behandelingen zonder eigen risico vergoed. Daarmee bespaart u niet alleen op uw gezondheid maar ook op uw uitgaven. Meer informatie? Vraag het uw fysiotherapeut of kijk op www.fysiotherapie.nl.

Wilt u zelf zien wat er vergoed wordt door uw ziektekostenverzekering?
Onze praktijk is door alle zorgverzekeraars in Nederland gecontracteerd.
Voor vergoedingen kijkt u in de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering. Voor een overzicht klik hier.

Fysiotherapie in 2016
We worden veel gevraagd uit te leggen hoe het zit. Het is helaas complex gemaakt en door alle media-aandacht en reclames voor zorgverzekeringen wordt het er niet veel duidelijker op…

Een aantal zaken zijn wettelijk geregeld. Wij of de zorgverzekeraar kunnen hier niets aan veranderen.

  1. Alle fysiotherapie die niet chronisch is zit NIET in de basisverzekering.
  2. Fysiotherapie die chronisch heet is niet hetzelfde als ‘chronisch ergens last van hebben’.
  3. De chronische fysiotherapie is bij WET geregeld; via een lijst met aandoeningen
    – Deze aandoeningen zijn bijvoorbeeld een nieuwe heup of een hernia maar lang niet alle langdurige (en soms zeer ernstige!) aandoeningen zijn chronisch.
    – Geloof dus niet zomaar een arts, een medewerker van de zorgverzekeraar of je buurvrouw! Reuma, artrose, Bechterew, een hart operatie; het zijn volgens de huidige regering GEEN chronische aandoeningen!!! Een lijst van alle ECHTE chronische aandoeningen kunt u inzien door hier te klikken.
  4. De eerste 20 behandelingen van aandoeningen die wel op de lijst staan zijn voor eigen rekening!
  5. Voor die 20 behandelingen en voor alle ‘gewone’ fysiotherapie zijn er aanvullende verzekeringen. In de polis staat hoeveel behandelingen (of het maximale budget) er per jaar vergoed worden.
  6. Een aanvullende verzekering is dus vrijwel altijd nodig om niet zelf de behandelingen (of een deel daarvan) zelf te moeten betalen.

Voldoende verzekerd zijn zorgt voor geen verrassingen achteraf! Meer informatie is te vinden op www.fysiotherapie.nl.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.